.........Hašiš se nejčistěji kouří. Používají se krásné vodní dýmky, do kterých se nasype i třetina gramu a na jeden mocný zátah (zpočátku pomalu, než se rozhoří, pak víc a víc) inhaluje. Příznaky se objeví ihned, rauš po minutách, nejvýše po patnácti. Též se často nadrobí do cigaretového tabáku a ubalí se joint. Obluzení trvá 30 až 60 minut, vytrácí se po třech hodinách. Při požití v jídle (pro začátek např. 2 g v jogurtu) je průběh delší. Hašiš působí 5x až 8x silněji než marihuana. Objevuje se sucho v krku, psychomotorické poruchy, hlad a žízeň, někomu může být velmi špatně a zvrací. Je poměrně málo vegetativních změn a poruch látkové přeměny. Nebezpečné jsou vysoké dávky (nad 20 mg THC) a chronické zneužívání. Při otravě stoupá v mozku serotonin. Není zkřížená tolerance s pravými halucinogeny. S alkoholem O.K., účinky se zesilují.
Vezmi sušenou travičku a rozdrť ji na jemný prášek. Na to se hodí třeba kávoý mlýnek.
Prášek dej do sklenice a zalej to isopropil alkoholem, tak aby to bylo ponořené (s isopropilem nemám zkušenost, použil bych konzumní líh, ale ten je zase drahej, pozor ne DENATURÁK, aby to nechutnalo jak umělá hmota). Protřepej a ulož přes den na tmavém místě, občas to ješte protřepej.
Potom přeceď přes filtr a kapalinu uschovej (nevylévej!). Hmotu vylouhuj ještě jednou a zfiltruj. Kapalinu vylej na talíř, nebo jinou hladkou nádobu, a na teplém míste odpařuj. Pro urychlení ji lze zahřát, ale chce to dobré větrání, pozor na výbuch, žádnej plynovej sporák!
Po vysušení hmotu setři žiletkou nebo stěrkou. Pokud je hmota příliš "tekutá", přidáme jemně mletou trávu a hmotu zahustíme na požadovanou konzistenci.
Pro uchování kvality je treba zabránit oxidaci v uzavřeném obalu (nebo rychle spotřebovat).
NEBO TO JDE I CHEMICKOU CESTOU:
Takže se dáme do toho... vezmeme si ty nejlepší paličky, nejlépe hned po sklizni, ale usušené, nadrtíme je a narveme je do velké sklenice (čím větší, tím lepší) no a celé až po okraj to zalejeme éterem (dá se koupit v drogérce) a zazátkujeme (dobře zavřít) a necháme to stát a luhovat aspoň tak měsíc... občas protřepeme!
¨ pak to všechno přecedíme přes plátno a vymačkáme zbytky éteru a tu hnědou vodu nalejem třeba na plechy a dáme do vyhřáté (nikoliv horké ani zapálené) trouby a necháme otevřená dvířka.
Éter se vypaří a zbyde hnědá kašovitá hmota... ta má konzistenci asfaltu... a tak se zahušťuje správně pilem ze samčích rostlin, ale jelikož tolik pilu neseženete, tak stačí ředit velmi, opravdu velmi jemně nadrcenejma paličkama no a pokud neseženete éter, můžete použít místo toho lihoéter a nebo konzumní líh je ale drahej a nebo isopropyl alcohol, samozřejmě můžete ještě experimentovat... například vyzkoušejte ještě paličky před vložením do éteru namočit na 24 hodin do vody, aby se odstranili takový srágory jako je chlorofil a hlavně silice...
proč měsíc?
(Mara, 22. 1. 2013 3:24)